Новак Джокович е първият сигурен полуфиналист на финалите на ATP в Лондон. Това стана възможно след победата на сърбина над Александър Зверев (Германия) с 6:4, 6:1 и трите сета, които играха Марин Чилич (Хърватия) и Джон Иснър (САЩ) - 6:7(2), 6:3, 6:4.

Така от група "Густаво Куертен" вече има един полуфиналист, а в последния ден утре останалите ще водят битка за другото място на елиминациите. Тогава Джокович ще срещне Чилич, Зверев ще се изправи на Иснър.

Равностоен донякъде бе само първият сет в срещата между водача в световната ранглиста и руснака с германски паспорт. След това Ноле беше безкомпромисен и отново показа, че е фаворит № 1 за титлата в зала "О2 арена".

Марин Чилич

Доста по-интересна беше битката между Чилич и Иснър. Американецът поведе в сетовете след убедителен успех в тайбрека на първата част. Хърватинът обаче прояви характер и успя да направи нещо забележително - той три пъти проби подаването на гиганта в края на втория и началото на третия сет. Това наклони везните в негова полза.

Тази вечер е развръзката в група "Лейтън Хюит". Следобед е мачът Доминик Тийм (Австрия) - Кей Нишикори (Япония), а вечерта с голям интерес се чака сблъсъкът Роджър Федерер (Швейцария) - Кевин Андерсън (РЮА).