Блогинг платформата Tumblr вече четвърти ден не може да се свали от магазина за апликации на Apple. Тази нощ бе потвърдена причината - детско порно, съобщи Gizmodo.

Tumblr е нишова платформа, ползвана предимно за споделяне на снимки, но и известна с толерантността си към еротиката, голите кадри и дори откровеното порно - за възрастни.

Това досега не е създавало сериозен проблем с Apple App Store, магазинът на американците, който е доста по-чувствителен към подобни въпроси от Android-ския Google Play Store.

Разбира се, сайтът tumblr.com си работи и е достъпен.

От Tumblr твърдят, че техен екип работи за връщане на апликацията за iOS в магазина.

Ние сме посветени на това да помогнем за създаването на безопасна онлайн среда за всички потребители и имаме политика на нулева толерантност, когато става въпрос за съдържание, включващо сексуална експлоатация и тормоз над деца, пишат те и отбелязват, че това е проблем за всички социални мрежи и те трябва да работят заедно.

Екипът на платформата разкрива още, че рутинна проверка е установила съдържание, което не е било включено в общата база данни на индустрията, с която се сверяват всички. То е било премахнато веднага. Не е ясно дали от Tumblr сами са свалили приложението си, или то е премахнато от Apple за всеки случай. Второто е по-вероятно.

Засега и Apple, и собственикът на Tumblr - Oath - не коментират случая, което означава, че вероятно тече разследване.