При участието ми в „ШОУТО НА СЛАВИ” във вторник дадох като пример как един „надарен млад човек, умен, образован, независимо от ромския си произход си върши достойно работата”.

Бях прочел това твърдение за произхода на Светльо Иванов във вестник „Уикенд” и непростимо за човек с опит като мен го повярвах. Затова, с най-добри намерения го посочих като светъл пример.

На другия ден разбрах, че съм направил грешка. Светльо не е от ромски произход и написаното е било лъжа. Отгоре на всичко, тази сутрин същият вестник мултиплицира лъжата, като я помести на първа страница с твърдението, че аз съм разкрил „голямата тайна” на колегата си.

Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството му и на колегите му, както и на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия. Още веднъж моля за извинение.

----

* Изявлението на Иван Гарелов е изпратено по имейл до Клуб Z. Публикуваме го без редакторска намеса, подзаглавието е на редакцията.