Все повече се очертава "Обединени патриоти" да не се явят заедно на евроизборите. Това каза пред БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Аз не знам защо стана това тема, не само за седмицата, в последните седмици - основна тема. Това ли е най-важното за българите, не мога да разбера, но медиите пърхат, тичат по коридорите на парламента в кулоарите. Интересуват се кой с кого говорил, кой си не е говорил. Аз мисля, че това не е най-важното. В рамките на управляващата коалиция, няма проблеми. Имаме програма за управление, управлението върви. От там нататък, евроизбори, явяване на евроизбори, съответно координация между трите партии е отделна тема. Как точно ще се явим, не е ясно. Всъщност може би се очертава все повече, че няма да сме заедно".

Сидеров каза още, че е възможно депутатите на "Атака", които са седем, да излезат в опозиция.

"И това е възможно, ако границата на допустимото като компромиси бъде мината", каза Сидеров.

Според него Истанбулската конвенция не е била ратифицирана най-вече заради "Атака", която била коректив по темата.

"Когато аз застанах ясно и казах: "Не, ще развалим управленската коалиция, ако това се приеме" тогава се стреснаха. Ама трябва ли винаги така да се поставят нещата? Трябва ли винаги да тропнеш по масата, да заплашваш едва ли не, за да ти минат нещата? Изглежда, че е така", каза още Сидеров.