Росица Иванова - бивша служителката на Окръжна болница ("Св. Анна"), която е боравила с кръвната проба на Константин Каменаров, днес залудо се разкарва до Софийския градски съд. Тя е и единствената призована свидетелка, която вече "стои" (ако защитата не измисли нещо друго) между евентуалното обявяване на делото срещу генералния директор на БНТ за финални пледоарии и респективно присъда.

Това можеше да стане и днес.

В 13,55 ч. обаче в деловодството на СГС е постъпила молба от подсъдимия, придружена с болничен лист - че не може да се яви поради остра инфекция на горните дихателни пътища. Той декларира, че желае да участва лично в производството срещу него (това му е втори път - веднъж вече съдът му направи забележка заради неявяване, че може да не спази това негово право, ако се злоупотребява с него).

Днес обаче - при наличие на болничен от Каменаров, дори прокурорът заяви, че са налице пречки за даване ход на делото. Защитникът на БНТ шефа, адвокат Людмил Рангелов, само се съгласи с мотивите на държавното обвинение.

Така за съда не остана друго освен да отложи процеса.

Каменаров има присъда от Районния съд за шофиране след употреба на алкохол. Делото е интересно на медиите, защото ако втората инстанция - СГС, потвърди окончателно присъдата, от това ще произтече несъвместимост и той ще трябва да освободи поста генерален директор на обществената телевизия.

Според юристи, след като делото е двуинстанционно, дори да се търсят някакви ходове за атакуване пред ВКС, при присъда тя ще влезе в сила веднага. С евентуалните последици от нея.

След куп финтове, неявявания на подсъдимия, твърде голяма заетост (като аргументи по този процес бяха изтъквани дори Световното по футбол в Русия и "Евровизия", б.р.), заболявания на адвоката и какво ли още не това не стана и днес.

Следващото заседание е на 13 март.