БСП няма да се върне в парламента, въпреки призива на президента Румен Радев да го направи. Това заяви депутатът Крум Зарков. Той допълни, че партията приветства ветото на държавния глава върху последните промени в Изборния кодекс. Зарков заяви, че мотивите му са били защитавани и от БСП.

"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. БСП прие това нелеко решение на своя национален съвет с ясни условия. Към момента не са изпълнени", каза Зарков.

И допълни, че от партията искат отмяна на всички нови текстове, които бяха приети в кодекса. Според Зарков "от ГЕРБ готвят поредния парламентарн цирк" и ще изберат от ветото само това, което им харесва.

"Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение на националния съвет, което гласи - ще се върнем при отмяна на скандалните изменения. Ветото дава възможност за такава отмяна, в ръцете на управляващите е да я направят", каза още Зарков.

Той отрече твърденията на премиера Бойко Борисов, че президентът е свързан с БСП.

"Президентът Радев е недвусмислено свързан с държавността и Конституцията и го доказва всеки ден", каза Зарков.

Според Георги Свиленски ГЕРБ има желания за манипулиране на изборния процес. Той отговори на един от аргументите против въвеждането на машинно гласуване а именно, че в Европа няма такова.

"Да, но в Европа няма ГЕРБ. В Европа честните избори ги правят с бюлетини. В Бълагрия не е така", каза Свиленски.