Епизод пореден от сагата как партиите от "Обединени патриоти" ще се явяват на европейски избори: НФСБ официално призова партньорите си от ВМРО да отидат заедно на изборите. 

От партията на Валери Симеонов припомнят, че от два месеца водят "двустранни преговори" с формацията на Красимир Каракачанов за общо явяване на европейските избори през май. В цялата позиция на НФСБ само на едно място се споменава третият елемент от "Обединени патриоти" - партия "Атака". Но към Волен Сидеров обръщение и призив няма. 

От формацията на Симеонов заявяват, че са изненадани от неочакваното решение на ВМРО да се яви самостоятелно на изборите. С него двумесечните преговори били прекратени "едностранно, без предизвестие".

"Водени от дълга си към нашите избиратели и желанието да бъдем единни в името на бъдещето на България,  ние за пореден път подаваме ръка на партньора ни ВМРО. Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме заедно в българския парламент, не трябва да бъдат жертвани заради лични интереси и теснопартиен егоизъм и амбиции.

Нека припомним, че именно НФСБ беше в основата на нашето обединение още през 2014 година, както и в днешното 44-то народно събрание. Точно в името на това единение НФСБ извърши саможертва и оттегли своята кандидатура на президентските избори през 2016 г., отстъпвайки на колегите от ВМРО и „Атака“ президентското и вицепрезидентското място. Това донесе и най-високия успех за патриотичното обединение в цялата история на България.

Затова призоваваме нашите съмишленици от ВМРО да променят своето решение за самостоятелно явяване на евроизборите и да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България!

От НФСБ декларират, че "единението ни прави по-силни". Това става на фона на провален съвет на "Обединени патриоти" във вторник, на който трябваше да се говори за изборите. Освен това от партията на Валери Симеонов вече издигнаха лидера си за водач на листа. Това направи и ВМРО с евродепутата Ангел Джамбазки, а формацията предложи и вариант на партньорите си - листата за евровота, ако ще е обща, да се нареди с вътрешни избори. Засега няма развитие в тази посока.