"Манчестър Сити" отново е лидер във Висшата лига - поне до неделя, когато основният му съперник за титлата тази година "Ливърпул" гостува на градския си опонент "Евертън".

"Небесносините" стигнаха до поредна победа с 1:0, този път като гости на "Борнемут" от 29-ия кръг. Единствения гол реализира влезлият като смяна Рияд Марез - в 55-ата минута. Така "Сити" събра 71 точки, а "Ливърпул" има 69. "Гражданите" пропуснаха да спечелят по-убедително - за кой ли път.

И днес имаше дерби, при това лондонско. На "Уембли" големите съперници от северната част на британската столица - "Тотнъм" и "Арсенал", направиха 1:1 в услуга на преследвачите си "Манчестър Юнайтед" и "Челси".

Аарън Рамзи, който от лятото ще играе в "Ювентус", изведе гостите напред в 16-ата минута. В 74-ата Хари Кейн изравни от дузпа, но при центрирането, след което беше фаулиран, таранът беше в засада.

Въпреки това "Арсенал" можеше да си тръгне с много ценни три точки. В 89-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг изработи дузпа за "топчиите". От 11-те метра обаче той стреля слабо и Юго Лорис изби, а защитникът Ян Вертонген свърши останалото, парирайки добавка точно пред голлинията.

В продължението Лукас Торейра от гостите получи директен червен картон за грубо нарушение.

"Манчестър Юнайтед" се завърна в топ 4 - с точка повече от "Арсенал" и само на три пред третия "Тотнъм". Това стана благодарение на победа като в добрите стари времена с гол в края. На "Олд Трафорд" тимът на Оле Гунар Солскяр се справи много трудно със "Саутхемптън" - 3:2.

Първите два гола паднаха след прекрасни далечни удари. Ян Валери изведе напред гостите с бомба в 26-ата минута. Андреас Перейра "върна жеста" с шут от 30-ина метра в 54-ата.

"Юнайтед" поведе за първи път в 59-ата, когато Ромелу Лукаку направи 2:1. "Светците" обаче не се дадоха и Джейм Уорд-Прайс реализира за 2:2 в 75-ата. 

Ромелу Лукаку ликува.

Течеше 89-ата минута, когато Лукаку се разписа майсторски за втори път и зарадва феновете на "Олд Трафорд". Белгиецът във втори пореден мач вкарва по два гола. В добавеното време Пол Погба пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Маркъс Рашфорд.

"Кристъл Палас" стигна до поредна ценна победа като гост.

Други резултати: "Уулвърхемптън" - "Кардиф" 2:0, "Бърнли" - "Кристъл Палас" 1:3, "Брайтън" - "Хъдърсфийлд" 1:0.

В неделя са срещите "Уотфорд" - "Лестър", "Фулъм" - "Челси" и "Евертън" - "Ливърпул" от 18:15 часа.