Без дебати, само за няколко минути Народното събрание гласува оставката на Цветан Цветанов като депутат, а с това и като председател на парламентарната група на ГЕРБ и шеф и член на комисии. Това се случи в отсъствието на самия Цветанов, който иначе всяка сутрин се грижи за това народните представители от управляващите партии, както и тези на "Воля", да са в залата, за да има кворум.

"За" гласуваха 121 депутати, 7 бяха "против", а трима се въздържаха.

При първоначалната регистрация за кворум се събраха 134-ма народни представители.

Като негов наследник като председател на парламентарната група Цветанов посочи доктор Даниела Дариткова. При депозирането на оставката си в четвъртък вторият човек в ГЕРБ коментира, че връзките остават силни, че ще работи рамо до рамо с Дариткова и че единствената разлика след гласуването на освобождаването му ще е в това, че вече няма да присъства на заседанията на Народното събрание, а ще обикаля страната.

За опозицията в лицето на БСП Дариткова "е човек на Цветанов" и чрез нея той ще продължи да управлява парламентарния живот.

Иначе Цветанов остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията.

До оставката му се стигна, след като стана ясно, че си е купил луксозен апартамент на занижени цени - малко над 600 евро на квадрат. И до днес Цветанов, който бе в САЩ в разгара на скандала, не е обяснил как е постигнал тази непосилна за простосмъртния купувач ниска цена за имот в престижния столичен квартал "Изток".