Втората битка в рамките на три дни между "Лудогорец" и ЦСКА-София завърши 0:0 в Разград в мач от втория кръг на първата шестица от шампионата. Така разликата в точките остава три в полза на "орлите". Интригата за титлата остава, има цели осем рунда до края, пряк сблъсък в столицата, двубои с "Левски" и т.н. 

Двата отбора размениха по едно полувреме. Гостите съжаляват, че не поведоха в три ситуации до 17-ата минута. Домакините имаха превъзходство след антракта. Гонгът може би спаси тима на Любослав Пенев.

В сряда "червените" спечелиха убедително за Купата и са полуфиналисти, но днес играха на ниво само в първите 45 минути. А вече в три поредни мача след паузата заради националните отбори "Лудогорец" не е вкарал гол.

ЦСКА-София отново започна по-добре от своя съперник. Във втората минута Евандро отлично бе изведен срещу вратаря Ренан дос Сантос отляво, но не успя да го преодолее. Малко след това Евандро отново тества стража, който се справи отлично.

В 17-ата минута "червените" пак направиха добра акция на скорост и този път Жоржиньо можеше да открие резултата, но на метри от голлинията не уцели вратата. В този случай отляво нахлу Али Соу.

Халфовете на ЦСКА-София доминираха в средата на терена. "Лудогорец" заигра малко по-добре от средата на полувремето. Нямаше обаче изненада в действията на домакините. Най-добрата им ситуация бе в края на полувремето, когато Клаудиу Кешеру отправи първия удар във вратата на съперника - Витаутас Черниаускас спаси без големи усилия.

Темпото спадна. Полувреме за ЦСКА-София по отношение на головите ситуации и какво и как да се прави на терена.

След паузата обаче ролите се размениха. "Орлите" се пробудиха, заиграха по-активно и раздвижено, натиснаха. "Червените" вече имаха трудности да атакуват опасно, а също така в средата на терена. На свой ред гостите изравниха играта около 60-ата мин. 

Последва опасен изстрел на Вандерсон ("Лудогорец") и Али Соу (ЦСКА-София). Отново Ренан имаше ключова намеса. Гостите пък едва не си вкараха автогол при центриране на Лукас Саша.

В 70-ата минута "Лудогорец" създаде най-добрата си възможност дотук. Адриян Попа, който влезе като смяна и съживи играта на "зелените", проби отдясно (тази зона отново бе проблемна за ЦСКА-София заради неубедителния Жеферсон, който остана и без подкрепа) и подаде на Вандерсон - от чиста позиция той стреля, но Черниаускас парира слабия му удар.

Звучи почти невероятно, но първия жълт картон бе вдигнат в 71-ата - на Жеферсон. Малко след декориран бе и друг "обичаен заподозрян" - Светослав Дяков.

Преимуществото на "Лудогорец" продължи и в последните минути. То бе и във физическо отношение. "Червените" бяха доста уморени.

Нов шанс се откри пред Вандерсон - Черниаускас се намеси. Гол на Клаудиу Кешеру правилно не бе зачетен за засада. В последните минути Пенев заложи на сигурността, а и защитата му се справи с финалния щурм на своя опонент.