Една от неяснотите около съвместното явяване на "Обединените патриоти" (или по-скоро неявяване) на изборите за Европейски парламент отпадна. 

От НФСБ обявиха, че внасят документите си за евровота в коалиция със Средна европейска класа, а явно като запазена марка за привличане на повече избиратели името на формацията ще е персонализирано - коалиция "Патриоти за Валери Симеонов".

Средна европейска класа на Георги Манев е партия, която действа по-активно на местно ниво в Бургас, и е коалиционен партньор на НФСБ в Общинския съвет на града. За парламентарните избори през 2017 г. тя беше част от коалицията "Обединени патриоти". 

Драмите в "Обединени патриоти" и формата на тяхното явяване на евровота мина през няколко етапа. През вариант, в който ВМРО и НФСБ се явяват заедно, но без "Атака", за да парират желанието на Волен Сидеров да оглави общата листа (нещо, което той винаги е отричал), през ухажването от страна на Бареков за предизборен съюз с "Атака" и най-вече през множество взаимни обвинения.

Всички опити на Сидеров, Симеонов и Каракачанов да се разберат за общо явяване удариха на камък и до разговори по същество така и не се стигна. Затова "воеводите" заявиха, че отиват сами на избори и започнаха кампания на евродепутата Ангел Джамбазки. По-късно това направиха и от НФСБ и издигнаха лидера си за водач на листа. 

На конгрес на ВМРО от края на март обаче стана ясно, че се върви към коалиране между партиите на Каракачанов и Сидеров. 

Лидерът на националистите беше на форума на ВМРО и се показа смирен по темата.

"Очертава се вариант за общо явяване на патриотите на евроизборите, ако Ангел Джамбазки е общото решение за евролистата, той е наложил името си като евродепутат" - каза тогава лидерът на "Атака" Сидеров.