Малко след като от пресцентъра на ГЕРБ "уволниха" сподсъдимия созополски кмет Панайот Рейзи от заемания от него пост и от членството му в партията, от пресцентъра на Министерския съвет дойде друго съобщение за волеизявление. Оставката си е подал заместник-областният управител на София Томи Николов.

Николов е депозирал молбата си до премиера Бойко Борисов, който я е приел. В мотивите си към нея е посочи посочва медийни публикации и необходимостта от тяхното изясняване. 

Въпросните "медийни публикации" са материал в сайта "Биволъ" отпреди няколко дни, от който става ясно, че и Николов сяда на "скамейката" на властимащите със съмнителни имоти. Няколко дни след като в скандала попадна и председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Борисов призова всички със съмнения за незаконни и неморални деяния да си подадат оставките или да излязат в дълъг отпуск.

От ГЕРБ обявиха това за "стандарт".  

Става въпрос за имот в края на кв. "Сеславци", Кремиковци, който принадлежи на зам.-областния управител и на половинката му Ивелина Джартова, член на Столичния общински съвет от ГЕРБ, пише "Биволъ". Теренът е земеделска земя, статутът й не е променен и незаконно върху нея е изникнала къща.

На 24 ноември 2009 г. Николов и Джартова го купуват само за 700 лв. от частно лице.

Според действащия Общ устройствен план на Столичната община за този имот, той е отреден за озеленени терени и върху него не се допуска строителство, с изключение на инженерни мрежи и алеи. Изникналата там жилищна постройка обаче трудно може да се приравни с инженерна инфраструктура, коментират от сайта.