"Барселона" победи "Манчестър Юнайтед" с 1:0 като гост в първи четвъртфинал от Шампионската лига.

Люк Шоу си отбеляза автогол още в 12-ата минута - топката рикошира в тялото му след удар с глава на оставения непокрит в наказателното поле Луис Суарес. Първоначално страничният съдия вдигна флага, но след намеса на ВАР попадението правилно бе зачетено.

Това е първата победа за "Барселона" на "Олд Трафорд" в дългогодишното съперничество с "Юнайтед". И е напълно заслужена. Реваншът на "Камп Ноу" е идната седмица.

"Червените дяволи" играха храбро срещу по-силния съперник и го затрудниха, но недостатъчно, че да стигнат поне до равенство. Те не успяха да запишат и един удар в очертанията на вратата на Тер Стеген.

"Манчестър Юнайтед" пресираше, но бързо бе попарен след грешка в защитата си. След това отвърна, но беше неефективен в атака. До края на полувремето добри шансове се откриха пред Филипе Коутиньо и Луис Суарес, но Давид де Хеа се справи.

След почивката домакините отново натиснаха и пресираха дълбоко в половината на опонентите си. И предизвикаха грешки, от които не се възползваха.

От 60-ата минута нататък "Барселона" си върна контрола и показа по-високата си класа, макар пестеливо и прагматично. Целта беше победа на "Олд Трафорд" и тя е  постигната. 

Най-добрата възможност за гол през втората част изтърва Суарес. "Манчестър Юнайтед" вече направи подвиг на терена на "Пари Сен Жермен", но на "Камп Ноу" ще има нужда наистина от чудо.