Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Монте Карло от серията Мастърс 1000. Първата ни ракета се справи с италианеца Матео Беретини - 7:5, 6:4, след като и в двата сета започваше лошо.

Надпреварата край Лазурния бряг е на клей и това бе мач №1 за българина на тази настилка за 2019-а. Сега той чака Денис Шаповалов (Канада) или Ян-Ленард Щруф (Германия).

Началото на мача, започнал часове по-късно от планираното заради дъжд, беше лошо за Димитров. Той направи цели две двойни грешки в откриващия си сервис гейм и беше пробит. Беретини, който достигна до полуфинал на "София оупън" през февруари, затвърди, а беше и много близо до втори брейк и аванс от 3:0.

Григор някак се измъкна и след това върна пробива. Той започна да напипва ритъм, намали непредизвиканите грешки.

Нататък Димитров имаше няколко възможности отново да спечели подаването на своя опонент, но или не възползва, или снажният италианец се справяше с начален удар. В същото време стабилизира своя сервис.

Сетът вървеше към тайбрек, но в 12-ия гейм Беретини направи доста грешки, от които двойна за решителната точка. Така се стигно до 7:5 за Григор. Той имаше аванс от 40:0 малко преди това - за втори път в първата част.

Втората започна по познат начин - с брейк на сметката на 54-ия в света. Най-добрият ни тенисист този път още по-бързо "върна жеста", а малко по-късно и поведе. Нататък сетът вървеше равностойно. При 5:4 по-големия опит и класа на Григор натежаха - четвърти пробив, донесъл победа с 2:0.

Нервен мач, за наша радост спечелен от Григор Димитров.