Кубрат Пулев е в списък с евентуални съперници на Антъни Джошуа на 1 юни в нюйоркската зала "Медисън Скуеър Гардън", пише английският в. "Дейли Мейл". Дотам се стига, тъй като мачът на световния шампион с Джарел Милър-Голямото бебе почти сигурно ще пропадне.

Американецът е дал положителна проба за препарата "Кардарин" (GW50116). Очаква се отваряне на "Б" пробата му. Ако и тя потвърди резултата, Милър ще бъде наказан. GW50116 увеличава мускулната маса и топи мазнините. Използва се за лечение на болни от рак, диабет, сърце и т.н. Забранен е за употреба в спорта от 2009 г.

На "Дейли Мейл" може да се вярва, тъй като мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, е в близки отношения с изданието, има колонка там, в която пише понякога.

Преди името на Пулев, се споменават тези на Луис Ортис (31 победи, 1 загуба), Адам Ковнацки (19 победи, нула загуби), а след неговото - на Майкъл Хънтър (16 победи, 1 загуба) и Мануел Чар (31 победи, 4 загуби).

Същевременно Джоузеф Паркър, когото Джошуа победи трудно по точки преди малко повече от година, сам се предложи, както и Джо Джойс. Хърн обяви, че очаква решението за Милър и ще действа бързо, тъй като шампионът настоявал да има мач на 1 юни.

Той искаше да уреди дългоочакван сблъсък с Дионте Уайлдър, на американецът отказа дори на оферта от 100 милиона долара. Други потенциални съперници също отклониха покани.

Кубрат Пулев обаче може да отпадне от списъка заради скандала с Джени Суши. Спортната комисия на щата Калифорния замрази лиценза му и ако на 14 май потвърди санкцията, българинът няма да има право да се бие не само там, а и в цяла Америка. Срещата на 1 юни няма как да бъде преместена. Това ще е дебют за Джошуа извън Великобритания - при това в зала, която е емблематична за бокса.

Все пак се предполага, че Хърн ще вземе решение до средата на май, тъй като времето след това е много малко за уреждане на съперник. По-вероятно е да се предполага, че Пулев няма шанс за битка с британеца сега, а поне в близко бъдеще. Особено ако боксьори като Уайлдър и Тайсън Фюри продължават да се дърпат.