Кубрат Пулев даде първото си интервю, откакто бяха спрени правата му да се в боксира в Калифорния заради целувката към репортерката Джени Суши след двубоя с Богдан Дину в края на миналия месец.

Кобрата заяви пред Светослав Иванов в “120 минути” по бТВ, че съжалява, ако може да върне времето, не би го направил отново. Но не мрази Дженифър Равало и нейната адвокатка, напротив - обича ги, вярва, че един ден може да станат и приятели. 

“Ще ни гледа целият свят, ще ни превеждат много. Целият свят коментира”, така започна разговорът.

Пулев първо говори двубоя с Дину, в който спечели с нокаут, но мина през тежки моменти, трябваше да се справя с аркада.

“Мачът беше много драматичен, един от най-драматичните ми, в четвъртия рунд аз мислех, че губя и не само мислех, аз губех. Усещах го, имам опит, знаех, че губя. Не беше нужно да ми викат отстрани, аз си го знаех. Казах си, че трябва да дам всичко. Направих серия от удари и това повлия за по-нататъшния развой на мача”, каза Кобрата.

След всичко това победата с нокаут в седмия рунд довела до еуфория, каквато Пулев не бил изживявал в бокса. Това провокирало целувката.

“Имаше много хора, много българи, благодаря им, че дойдоха. Беше наистина драматичен мач, така победата бе още по-ценна. Превъзмогнах себе си и аркадата. По-радостен не съм бил. Може би, ако някой ден ми се роди дете… Като слязох от ринга минах покрай българите, благодарих им. Те искаха да се снимат с мен, голяма еуфория беше”, продължи Кубрат.

Тогава се появява Равало, която интервюира българския боксьор преди мача и се похвали с това в социални мрежи. Искала е да го направи и в този момент.

“Отвън още се снимах, тя дойде и бързаше да ми зададе въпроси. А в такъв момент... това не беше просто мач, в който съм диктувал от самото начало, а толкова драматичен, аз още се снимам, тя бърза да вземе интервю… Не мисля, че е редно, но го има.”

“Целувката беше израз на радост, на щастие, всеки може да си го тълкува както иска. Радост, щастие, просто емоция, силна емоция, може да се сравни с това, ако човек е дрогиран. Аз съм такъв - емоционален, импулсивен. Отворен съм, с всички съм много позитивен. Това не съм го правил никога. Така го усетих.”

“Познавах я. Тя каза после, че не сме се познавали, явно наистина не сме. Познавах я, предният ден й дадох интервю. Хайде, като свърши мача, каза, ще направим парти. Аз отговорих, това е най-лесно, нека първо мине мачът. Не, не, ще направим парти. Окей.

Не знам кой я покани, тя просто си дойде. Аз бях първо в болницата. Когато се върнах, тя беше в лобито и си пиеха и танцуваха. Говорихме си съвсем нормално, смеехме се. Аз не пия, гледах си мача, анализирах си го, как съм играл… Тя идваше, сядаше до мен, аз ставах, не искам чак такава близост. Тя контактуваше и с други хора. На всеки един по-интелигентен човек му е пределно ясно за какво става въпрос.

Още самата вечер й казах: “Това беше майтап, не го пускайте това с целувката”. Тя каза после, че дошла да взема интервюта. Интервю по друг начин, друг тип интервю. Да не влизам в подробности.”

Пулев подчерта няколко пъти, че не таи лоши чувства към Джени Суши:

“Аз не я мразя, имам добро чувство към нея. Въпреки че си измислят, нападат ме… Не я мразя. Не е състоятелно това, което става. Не е стойностно. Има жени, които са потърпевши и насилени сексуално и физически. И те яхват това нещо, това е неморално.”

На въпрос дали съжалява за постъпката си, Кобрата каза следното:

"Да, съжалявам за това, което стана. Ако мога да върна времето, ако Бог ми даде тази възможност, няма да го направя отново. Човек трябва да мине през такива неща. Не бих го направил. Аз съм темпераментен, такъв съм си. Съжалявам. Въпросът е, че в самото действие няма намерение за насилие.”

Как е реагирала приятелката му Андреа?

“Първият ден й беше много гадно, беше много разстроена. Най-вече заради хорски мнения, които се насаждаха. После каза, че знае какъв човек съм, колко си над нещата и че съм го направил с добро.”

Покрай шумотевицата с целувката стана ясно, че Дину е поискал от Спортната комисия на Калифорния победата на Пулев да бъде анулирана - заради удари в задната част на главата.

“Те се чудят какво да повдигнат. Видяха първо едното, дай сега и друго. Един от ударите е отзад, но това е в серия. Брои се, когато боксьор е паднал, ако е на коляно. А той още не е паднал. Това е серия и не мога да си спра удара, не мога с такава точност да ударя, че да го избегна. Тук е времето съдията да се намеси, него го няма. Не смятам, че има кой знае какво нарушение”, обясни Кубрат на фона на кадри от въпросния момент в седмия рунд.

За финал Кубрат Пулев направи нещо като обръщение към Дженижър Равало и нейната адвокатка - прочутата в подобни дела и активистка за женски права Глория Олред:

“На нея и на нейнат адвокатка - нямам никакви лоши чувства към тях. Много бързо мога да преценявам хората. Знам, че тя е готин човек, не е лош човек. Става въпрос за елементарните наши комплекси. Да изпъкнем, да се покажем. Лошо са я посъветлави. Не ги мразя, обичам ги даже. Един ден ще стенем приятели с тях.”