Дани Валверду вече не е треньор на Григор Димитров. Това съобщи най-добрият ни тенисист в Туитър. Решението явно е взето след отпадането на Гришо в първия кръг на турнира в Мадрид от американеца Тайлър Фриц.

Димитров видимо не е във форма и е близо до изпадане от топ 50 на световната ранглиста.

"След мача вчера с моя дългогодишен треньор Дани седнаха и поговорихме. След три прекрасни години пътищата ни се разделят. Постигнахме страхотни неща заедно и имахме невероятни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за това, което направи за мен и да му пожелая всичко най-добро в следващите начинания", написа Гришо.

Венецуелецът Дани Валверду, бивш състезател и някогашен треньор на Анди Мъри, се захвана с Димитров през 2016 г. - при предишната по-сериозна криза в кариерата му. Първите добри резултати се забелязаха още в края на същата година, когато първата ни ракета победи Рафаел Надал.

2017-а ще остане паметна и за Григор, и за Валверду. Хасковлията спечели титлите в Бризбейн, София, Синсинати (първата и единствена засега Мастърс титла за него) и финалите в Лондон. Така Димитров приключи годината като №3 - най-високото му класиране в ATP досега.

През миналата година обаче най-добрият ни тенисист не защити върховете си, а през настоящата стигна до №49 в света (сега е 46-и). Влияние вероятно оказва и контузията в рамото, изтъкната неофициално като причина за отказа да играе на двойки с Карен Хачанов в Мадрид.

Засега не е ясно кой ще наследи Дани Валверду. През миналата година в щаба на Григор влезе Андре Агаси, но величието на тениса скоро не е бил в "ъгъла" му по време на мачове и тренировки. Не и в последните турнири, в които Димитров участва.