„Когато ние се изправяме тук пред вас като „Демократична България“, осъзнаваме че борбата е трудна. Но мога да ви кажа, че заедно с част от колегите тук ние сме членове на управленската алтернатива или т.нар. правителство в сянка. Събираме се всяка седмица и обсъждаме как да се противопоставим на политическото статукво, как да се преборим за това да имате алтернатива, за която да гласувате. И това е най-добрата част от моето ежедневие. Затова вярвам, че заедно ще успеем.“

Това заяви вторият в листата за евродепутати на „Демократична България“ Стефан Тафров в Сливен, където днес продължи националната обиколка на обединението.

По-рано през деня Радан Кънев, Стефан Тафров, Албена Симеонова, Цецка Бачкова, Сева Памукчиева и Михаил Панайотов бяха на среща с бургазлии, а към тях се присъедини и кандидатката от квотата на „Зелено движение“ Даниела Божинова, чиято дъщеря поздрави всички присъстващи със свежо музикално изпълнение.

Срещата в Сливен беше под домакинството на зам.-председателя на ДСБ Димитър Сяров. По специална покана на г-н Стефан Тафров събитието уважи и г-н Аспарух Панов бивш вицепрезидент на ПАСЕ.

„България може да бъде много по-справедлива, много по-богата и щастлива. Знаете, че независимо дали на власт са БСП или ГЕРБ, ДПС са  тези, които контролират голямата корупция в страната. Това, което още не знаете, е имаме ли сили ние от „Демократична България“ да променим това? Да издигнем България на мястото, което заслужава в силна Европа? Да дадем нов път, да спрем тази въртележка между ГЕРБ и БСП, да изведем страната до нейното достойно място?“, каза пред сливналии водачът на листата Радан Кънев.

И продължи:

„Ние може би нямаме тези сили, но вие имате. Затова ви моля, да повярваме, че заедно можем. И не като шепа политици или като обединение, а като български граждани, заедно имаме сили да променим България!“

Албена Симеонова допълни, че битките в Европейския парламент ще бъдат „за всяко семейство с малка ферма, за всеки бизнес свързан с земеделието и справедливото разпределение на еврофондовете“. А двамата по-млада кандидати, Сева Памукчиева и Михаил Панайотов обявиха желанието си да помогнат за създаването на добра и справедлива  среда за работа в България, така че техните приятели, живеещи в чужбина, да се завърнат у нас.

Петата в листата Цецка Бачкова добави, че създаването на справедлива и устойчива бизнессреда ще бъде сред нейните приоритети.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ