Нови схеми на изборни дилъри в района на Монтана разкрива бТВ в репортаж с журналист под прикритие. Историята е от най-голямото село в района Лехчево и според екипа на телевизията там вместо за гласове за изборите се говори за картофи.

Изборните дилъри до последно не казват за кого трябва да се гласува. Цената за глас е 30 лева, разказва журналистът Росен Цветков, който, заедно с екип, се включва под прикритие в наддаването за купен вот в Лехчево, разказва още телевизията. 

Хванати на тясно, изборните дилъри отрекоха да са говорили за купуване на гласове, а разговорът е бил за сделка за кола, но от записа се разбира, че става дума именно за търговия с вот. Всичко това се случва на фона на подадената преди изборите оставка на шефа на монтанската полиция, става ясно още от анонса на бТВ.

От краткото видео, с което се анонсира материалът, става ясно, че един от хората говори за килограми картофи, а след малко събеседникът му го пита "Разпределил ли си ги по секции тия хора".

По-късно стана ясно, че въз основа на материала в Лехчево са започнали претърсвания - проверяват се адресите на героите от разследването. Образувано е досъдебно производство, предстоят и разпити.

Цялото разследване ще бъде излъчено след 17 ч.