Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейските избори, които приключиха днес, отбелязват рекорд по избирателна активност поне за последните 20 години, съобщи Европейският парламент.

Участието в гласуването за 27-те държави членки без Обединеното кралство според предварителните данни е 51%, каза Хайме Дук, говорител на институцията.

Той добави, че се очаква при съобщаването на данните за Обединеното кралство избирателната активност за 28-те държави членки да достигне между 49% и 51%.

По-рано днес данни от екзит пол на института Ифоп (Ifop) отчетоха 54% избирателна активност във Франция, най-високата стойност от 35 години.

 

Активността в изборите за Европейски парламент непрекъснато спада от първото им провеждане през 1979 година насам. 

На миналите избори през 2014 година тя беше 42,61%.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.