Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов коментира пред бТВ резултатите на коалицията и ги определи като задоволителни.

"Това беше първото явяване на избори на политическото обединение "Демократична България" и смятам, че резултатът е задоволителен. Това са гласовете на свободните хора, за което им благодаря. Те ни дадоха надежда и продължаваме напред", каза Атанасов.

Според него ако формацията остане без евродепутат при окончателното преброяване на резултатите - това ще бъде незаслужено.

"Радан Кънев и останалите хора от листата направиха една перфектна кампания. Нашите кандидати бяха високообразовани и начетени. За тях участието във властта не е самоцел", коментира още Атанасов.

Според него избирателната активност е много ниска най-вече заради отлив на гласове от ГЕРБ. Според Атанасов подкрепата за управляващата партия е хиляди гласове под броя на хората, работещи в администрацията.

"Тоест те не са събрали гласовете на тези, които са назначили, на тяхната си номенклатура", поясни Атанасов.

Според него е очевидно, че БСП не може да свали ГЕРБ от власт, тъй като не е алтернатива на тази политическа власт. Именно затова, според Атанасов, е наложително да има нова политическа алтернатива. Той заяви, че "Демократична България" е именно такава.