По-рано днес "Левски" уволни Даниел Боримиров на поста директор на детско-юношеската школа на "сините". Клубът се разделя и главния методист Нестор Юруков. Школата на "Герена" ще има ново ръководство и изцяло различен принцип на управление и методика.

"Не съм го очаквал, никой не го е очаквал. Преди пет години представих моята концепция за развитие на школата - в нея всичко това е заложено. Най-вероятно през следващата седмица ще направим една пресконференция с Нестор Юруков и ще запознаем всички. Това, което съм представил като план за развитие, какво сме постигнали. Всички тези юноши, които бяха интегрирани в първия отбор, аз лично съм ги докарал. Нашият план за мене е успешен. Може да се видят и класиранията на отборите и купите, които сме взели за тези пет години", заяви Даниел Боримиров пред "Нова телевизия".

"Даваха се пари за какви ли не чужденци, а на школата не се обръщаше внимание. Ако бяхме спестили заплатата на поне един такъв чужденец... Както вече виждаме в последните 10 мача, откакто начело на първия отбор станаха и треньорите от школата, наложихме юношите и видяхме, че се справиха по един много добър начин. Виждате, че резултатът е същият, както и преди това със скъпоплатените треньори. Значи нашите треньори от школата не са по-лоши от тези, които бяха взети", добави един от Четвъртите в света.

Той обясни, че не знае причината за освобождаването си.

"Не, не ни бяха изтъкнати никакви мотиви. Павел Колев (изпълнителният директор на "сините", бел. ред.) благодари за добре свършената работа и каза, че клубът възнамерява да тръгне по нов път и трябва да се разделим. Не ми е приятно след като ти кажат, че си си свършил добре работата. Имаме толкова юноши, които са в първия отбор. Ние сме си свършили работата, а защо ни махат, можете да питате него", рече в заключение Боримиров.

Боримиров стана директор на школата на "Герена" от 2014 г. В един период съчетаваше поста с този на спортен директор. Вчера от родния си клуб си замина и Димитър Иванков, който не попадна в щаба на новия треньор Петър Хубчев.