Макар и глобена и забранена от Комисията за защита на конкуренцията, таксиметровата фирма "Максим" продължава да изпълнява нерегламентирани превози.

Клуб Z бе сред първите медии, които сигнализираха за компанията, която назначава служители без договори и те карат без никакви разрешителни.

След протести на софийски таксиметрови шофьори  и няколко акции на институциите Комисията за защита на конкуренцията забрани услугата. Те наложиха глоба на стойност 8% от годишния ѝ оборот – 3520 лв., което те определиха като „доста ниска стойност”, напомня днес Нова тв.

Сега репортер на телевизията си поръча кола през приложението на фирмата – и колата дойде.

„Веднъж возих жена, която работи в управлението на приложението, и тя ми каза, че няма по какъв параграф да ги забранят”, каза шофьорът.

По думите му, за да започнеш работа във фирмата, трябва да само да изпратиш сканирана шофьорска книжка, информация за колата си, която трябва да бъде с 4 врати и климатик, след което провеждат разговор с кандидат шофьора.

„Харесва ми, защото мога да излизам в удобни за мен часове. Понякога, когато излизам, няма много работа, но не държа да съм ангажиран постоянно”, добави той.

При пристигане на адреса, екипът на телевизията се "разконспирира", а шофьорът заяви, че няма да кара повече, ако действително е незаконно. Хора в офиса на фирмата твърдят, че вече не работят там и че офисът не работи.