"ЦСКА-София" записа загуба с 0:1 от унгарския шампион "Ференцварош" в Австрия. Попадението реализира Токмак в 71-ата минута.

"Червените" също имаха възможност да вкарат - през първата част Али Соу нацели напречната греда.

В стартовия състав на "армейците" се завърнаха Бодуров и Жеферсон. Дебют направиха Фабрини и Кери.

Първият точен шут извършиха унгарците. В 4-ата минута Варга стреля от фал, но Черниаускас улови. Девет минути по-късно стражът отново се намеси добре, избивайки бомбен шут на Варга от 22 метра.

Последва нова атака на "Ференцварош", но изстрел с глава на Пришкин излезе високо над напречната греда.

Червените отговориха с мощен пробив на Евандро в 18-ата минута. Той премина покрай трима играчи в зелено, но не успя да промуши топката покрай Динес.

В 21-ата минута унгарците организираха скоростна атака отляво, която завърши с подаване по земя към непокрития Пришкин, който стреля от 6-7 метра, но Черниаускас за пореден път в мача се намеси убедително.

"ЦСКА-София" отговори с контраатака, която завърши с топовен удар на Али Соу в гредата. В 35-ата минута нова добра на "армейците" завърши с пропуск на Евандро. 

В 41-ата минута Али Соу се възползва от грешка при изнасянето на топката от "Ференцварош", овладя кълбото, финтира бранител и стреля силно, но Динес изби.

В началото на второто полувреме нямаше положения пред вратите.

Първото дойде в 66-ата минута. Сивич стреля добре от 18 метра, но Черниаускас отново отрази. Само пет минути по-късно обаче нямаше какво да направи, за да предотврати гола на "Ференцварош".

Токмак получи топката малко след центъра, достигна наказателното поле и след шут по земя в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.

"Армейците" имаха шанс да изравнят в крайя на мача - в 89-ата минута Денис Давидов стреля от фаул, но вратарят на унгарците изби.

Това бе първа загуба за червените в лятната подготовка контроли. Преди това те победиха с по 3:0 "Локомотив (Горна Оряховица)" и "Прибрам".

"Лудогорец" завършиха с победа австрийския си летен лагер. Те поразиха румънския отбор "Боташани" с 2:1. Това бе добра реакция след съкрушителната вчерашна загуба с 0:3 от Шахтьор Донецк.

И двата гола срещу румънците реализира Якуб Швиерчок. Точен за "Боташани" бе Джордже Мирон в 62-ата минута.

Първият сериозен удар дойде в 16-ата минута. Якуб Швиерчок отправи удар от дъгата на наказателното поле по земя, но вратарят Пап изби топката. Тя се озова вляво при Рибейро, който върна за Швиерчок, но вторият му удар бе блокиран от бранител и излезе в корнер.

В 26-ата минута Джоди Лукоки напредна отдясно и влезе в наказателното поле. Той обаче реши да стреля, вместо да подаде встрани на останалия сам Давид Рибейро и вратарят Пап блокира изпълнението му.

В 33-ата минута Георги Терзиев отправи удар с глава след ъглов удар, който бе отбит встрани от стража на румънците.

Малко преди края на първата част Давид Рибейро открадна топката от Стефан Ашковски и подаде към Швиерчок. Полякът надделя над Чиндриш и стреля диагонално,като топката влетя вляво на вратата на Пап. "Лудогорец" поведе с 1:0.

"Ботошани" изравни резултата в 63-ата минута. Топката бе центрирана от ъглов удар и след разбъркване Джордже Мирон я заби неспасяемо във вратата за 1:1.

Само минута по-късно Швиерчок отново се разписа. Полякът излезе сам срещу вратаря на съперника и с удар от воле отново даде аванс на разградчани.

В 82-ата минута Светослав Ковачев напредна през средата, освобождавайки си място за изстрел, но топката прелетя високо над вратата.

"Орлите" записаха три победи по време на контролите в Австрия - срещу "Триглав", "Карабах" и "Боташани".

Следващият мач на българския шампион ще бъде срещу "Локомотив Пловдив" на 3-и юли. Победителят ще прибере Суперкупата на България.