ЦСКА-София гледа към втория предварителен кръг на Лига Европа след победа над черногорския "Титоград" в първия двубой. "Червените" спечелиха с 4:0 на стадион "Българска армия". Съперникът е от по-ниска класа и това пролича тази вечер.

Реваншът е идната седмица, но "червените" вече мислят за второто препятствие, което ще е по-сериозно - хърватският "Осиек". Тогава ще имаме и по-ясна представа какви са възможностите на ЦСКА-София на този етап.

Евандро откри с добавка в 40-ата минута. Тиаго удвои в 53-тата, а Жеферсон окончателно прекърши гостите в 55-ата. В 72-ата Кристиян Малинов вкара рядко виждан гол, като от около 40 метра засече топката без подготовка и я прати в опразнената врата на "Титоград".

Победата на ЦСКА-София можеше да е по-изразителна. При 4:0 тимът съхрани сили под дъжда в София.

Българският състав едва не дръпна в резултата още във втората минута, но Али Соу не успя да преодолее вратаря. Последваха и дружи възможности, най-вече след центрирания.

В средата на полувремето "Титоград" изравни играта - това бяха най-добрите минута на отбора тази вечер. Джалович излезе сам срещу Черниаускас, но стражът внимаваше и се намеси. Последваха грешки в защитата на ЦСКА-София - най-вече в центъра й, продиктувани и от това, че Николай Бодуров е контузен, а Божидар Чорбаджийски - наказан.

В края на полувремето ЦСКА-София натисна и Евандро прати отбора си на почивка с гол аванс.

След антракта на терена не беше така интересно. Футболистите на "Титоград" отпаднаха физически, пък и се обезвериха след бързата развръзка малко след подновяването на играта.

Действията се водеха почти само пред Иванович, а съотборниците му атакуваха рядко.

Двама от седмината нови в ЦСКА-София започнаха като титуляри - плеймейкърът Диего Фабрини и крилото Греъм Кери.