Български футболни запалянковци са участвали в уличен бой и погроми на заведения в Братислава. Това е станало в сряда вечер, се казва в информация на външно министерство.

Става въпрос за фенове на "Левски", които са в Словакия за мача с местния "Ружомберок" тази вечер от първия предварителен кръг на Лига Европа. "Сините" привърженици са се сбили с фенове на полския "Краковия" (Краков) и холандския "Аякс", съобщават местни медии.

Преди обед Министерството на външните работи съобщи, че всички задържани са освободени. По информация на българското посолство, към 5,30 местно време са задържани 45 души като свидетели. 

Всички запалянковци ще могат да присъстват на мача, който ще се проведе довечера.

 

Има леко ранени - с повърхностни рани и охлузвания.

Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на столицата Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между привърженици от България, Полша и Холандия.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души, посочват от пресслужбата на министерството. 

Двубоят "Ружомберок" - "Левски" е от 19:30 часа днес. Ще се играе на повече от 200 км от Братислава, където са се разиграли погромите.