"Левски" започна с летящ старт участието си в турнира Лига Европа - 2:0 срещу словашкия "Ружомберок" като гост. "Сините" вкараха красиви голове, за да запишат първа победа на чужд терен в евротурнирите от девет години насам.

Давиде Мариани откри в 37-ата минута, а в 51-ата Паулиньо удвои след контра.

Реваншът е след седмица на "Герена" и ще се играе пред празни трибуни заради наказание от УЕФА.

"Левски" зарадва феновете си с добра игра, а днес не се отрази липсата на типичен централен нападател. Новопривлеченият Дани Алер е контузен, а Станислав Костов - наказан.

Двубоят започна с по-активни действия на "Ружомберок" и опити за натиск, но постепенно гостите изравниха играта. В 37-ата "Левски" вкара така важния гол на чужд терен. Давиде Мариани засече с глава топката при центриране на Живко Миланов и атрактивно прехвърли вратаря.

В края на полувремето Паулиньо пропиля шанс за 2:0. В 51-ата обаче той се реабилитира, като оползотвори отличен пас на Станислав Иванов и наказа грешка на домакините.

До края "Левски" без особени проблеми контролираше мача, като допусна само една голова възможност от страна на "Ружомберок". Словашкият отбор е под нивото на българския.

В титулярния състав започнаха двама нови футболисти - вратарят Милан Миятович и централният защитник Янис Каргас. Отличен двубой записа юношата на клуба Илия Юруков.

Около 500 привърженици на "Левски" подкрепяха отбора на живо. Сред тях бяха и 50-ината, замесени в побоища в Братислава предната нощ. Те бяха първо задържани, но след часове освободени.