"Мерцедес" се върна на победния път във Формула 1 - Люис Хамилтън спечели Гран При на Великобритания, а Валтери Ботас е втори. Третото място зае Шарл Льоклер ("Ферари"), следват Пиер Гасли ("Ред Бул") и Макс Верстапен ("Ред Бул").

Преди две седмици в Австрия Верстапен успя да прекъсне серията на "сребърните стрели", но днес те отново бяха недостижими и интригата бе сведена до това кой измежду тях ще пресече финала като №1 на пистата "Силвърстоун".

Ботас спечели квалификацията вчера. На старта той удържа атаката на съотборника си. В четвъртия тур двамата направиха шоу с последователни изпреварвания, а финландецът остана начело.

По-назад страхотна битка водеха Льоклер и Верстапен - отново за удоволствие на публиката.

В 17-ата обиколка Ботас влезе в бокса за смяна на гуми и се върна на пистата трети. Малко след това Антонио Джовинаци изхвърча от трасето, което означаваше излизане на кола за сигурност. "Мерцедес" реагира моментално, Хамилтън също смени гумите си - с твърди, което означаваше, че до края на състезанието може да остане с тях.

Така той вече бе лидер.

А след подновяване на състезанието се разиграха интересни дуели от третото място надолу с пилотите на "Ферари" и "Ред Бул". Фетел получи наказание и финишира извън зоната на точките.

Люис Хамилтън за рекорден шести път спечили Гран При на Великобритания. В генералното класиране той води с 39 точки пред Ботас.