Не виждам смисъл да оставам като депутат в този парламент, мамим избирателите, които гласуваха за "Обединени патриоти", защото не изпълняваме обещанията си.

Това обяви пред бТВ лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той нарече все още коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Сименов измамници.

"Който извършва измама, какъв е?", попита Сидеров, който беше отстранен от мястото на председател на парламентарната група на коалицията.

 
"Днес ще общуваме, има обявен политически съвет, смятам да отида", допълни той.
 
Както Клуб Z писа по-рано, ВМРО и НФСБ обмислят и крайна мярка - изключването на "Атака".
 
Според Сидеров на днешната си среща трите партии в т.нар. малка коалиция трябва да обсъдят защо е било погазено споразумението, което имат, и чрез измама е било променено ръководството.

"На практика ние не работим заедно. Сега ВМРО и НФСБ се опитват да елиминират "Атака", за тях е без значение, че "Атака" изнесе коалицията, аз направих суперкомпромиси", каза още той.

По думите му всички били много доволни от неговото председателство на парламентарната група.

"Не знам дали въобще има смисъл да оставам в този парламент като депутат, не да отсъствам от заседания, да оставам въобще. Не виждам смисъл да стоя и да мамя хората, които са ни избрали. Ще го взема решението, няма да остане скрито. Разсъждавам на глас, защото съм откровен и честен, както винаги", продължи Сидеров, като обвини още лидерите на ВМРО и НФСБ в липса на коректност и мъжко поведение.

Освен това стана ясно, че се чувства като дисидент.

"Аз съм бил дисидент на комунистическия режим за разлика от г-н Каракачанов, който го е подкрепял. Сега съм дисидент срещу новия Голям брат (разбирай - САЩ)."

От вътрешнокоалиционните отношения Сидеров направи "плавен преход" към сделката за F-16.

Като за пореден път обяви, че "от 2015 г., ако бяхме направили "Южен поток", щяхме да имаме 2 млрд. приход в хазната, а сега ги даваме на САЩ".

Със сделката сме щели да отворим 4000 работни места в САЩ вместо в България.

"САЩ дори не свалят визите за България, третират ни като някакви опасни хора, а се тръби за нашето велико партньорство. Казват: плащайте накуп и няма да мрънкате, а ние евентуално ще ви доставим самолетите. Ако през 2015 г. бяхме реализирали проекта „Южен поток”, щяхме да имаме в хазната 2 млрд. лв., а сега ги даваме на САЩ”, каза още лидерът на „Атака”.

"Във фамозните ефове изсипахме страшно много пари, а нямаме за такива неща. Подаряваме на Щатите 2 млрд., не се знае кога ще дойде този фамозен самолет, още е на чертожната дъска", продължи той. Можело самолетът въобще да не дойде, ако Щатите кажат: "Зайо, защо си без шапка?"

Сидеров не пропусна да изтъкне и къде е вярното решение - в посока Русия.

"Ако бяхме взели хубави руски установки, това ни трябваше, а не изтребители", каза той.

Той даде мнение и за мащабното изтичане на данни от НАП в стил "то навсякъде има атаки": "Атакуват сайтове на банки, на ЦРУ, стигна и до нас тази болест на века, това е днешният ден".

"Хакерски атаки навсякъде по света. Сериозните държави не правят сензации, не занимават медиите. В сериозните държави дори нямаше да се разбере, нямаше да ставаме и лягаме с хакера и неговия адвокат. Сега се занимаваме с нещо, от което не разбираме, но сме принудени да коментираме, пак ставаме всичколози", разясни лидерът на "Атака".