ЦСКА-София надви хърватския "Осиек" с 1:0 мач с голямо надлъгване от втория предварителен кръг на Лига Европа. Евандро реализира страхотен гол в началото на второто полувреме.

Хърватите не успяха да създадат особено много голови положения, но можеха да изненадат столичани в самия край на мача. В 82-ата минута Клайнхайсер овладя топката в наказателното поле и нацели левия стълб зад Витаутас Черниаускас.

Люпко Петрович заложи на схема 3-5-2, като така успя да си осигури относително спокоен мач в дефанзивно отношение, което бе важно за ЦСКА-София, след като отборът инкасира цели 5 попадения в първите два кръга от новия сезон. Сърбинът спечели първото действие в типично свой стил - прагматично.

Още в началото на срещата футболистите на "Осиек" доказаха, че ако не успеят да надиграят българите, то определено са готови здравата да ги подплашат - играта на терена беше доста груба.

За цялата първа част „червените” имаха един-единствен отправен шут към вратата на Ивица Ивушич. В 7-ата минута Диего Фабрини подаде към Евандро, който стреля без подготовка от около 8-9 метра, но Майсторович блокира с тяло.

В 21-ата минута и хърватите показаха, че могат да бъдат опасни, след като организираха скоростна атака отляво, която завърши с центриране към Мансе. Той стреля с глава, но Черниаускас улови.

Осем минути по-късно отново Мансе бе в центъра на събитията. Нападателят овладя пред наказателното поле на домакините, финтира Жеферсон и Томаш, но последвалият шут излезе в аут.

До края на полувремето двата отбора заложиха на по-консервативна игра в отбрана.

Втората част обещаваше да бъде отражение на първата до 53-тата минута, когато Евандро се разписа с прекрасен прехвърлящ удар от ждроп под напречната греда.

В 74-ата минута се получи меле в наказателното поле на "червените" след центриране от корнер. Мансе шутира от трудна позиция и кълбото излезе в аут. Шест минути по-късно Марич засече с глава центриране от фаул, но топката мина покрай левия стълб.

В 82-ата минута бе най-добрият шанс за "Осиек" да измъкне нещо от мача. Жеферсон допусна груба грешка и топката попадна в краката на Клайнхайслер, но защитникът нацели гредата.

Реваншът в Хърватия ще се играе през следващата седмица.