На 38 години бившият френски национал и футболист на "Монако", "Манчестър Юнайтед", "Ювентус" и "Олимпик" (Марсилия) Патрис Евра обяви, че е сложил край на кариерата си.

Левият защитник иска да продължи като треньор и вече кара курсове за набиране на необходимите лицензи.

"Всички приключи за мен, каза Евра пред италиански в. "Гадзета дело спорт". - Това е официално. Сега съм на друга вълна, карам лиценз В, а след това ще придобия и А. Ако всичко първи по план след година и половина ще мога да водя отбор."

Патрис Евра има 20-годишна кариера в професионалния футбол. Той ще бъде запомнен преди всичко с престоя си в "Манчестър Юнайтед". Премина на "Олд Трафорд" през януари 2006 г. от "Монако" и остана там до 2014 г.

Пет пъти спечели Висшата лига, веднъж Шампионската и три Купата на лигата. Записа 273 мача и вкара три гола. Беше сред любимците на феновете на "червените дяволи". В България ще го запомним и като близък приятел на Димитър Бербатов, който нарича Евра "моят френски брат".

С "Ювентус" бранителят три пъти вдигна шампионската купа на Италия. След това се завърна в родината си и облече екипа на "Олимпик" (Марсилия), но за кратко. Преди мач от Лига Европа се забърка в свада с фенове на своя отбор и ритна един от тях, поради което беше уволнен.

Последният му клуб беше "Уест Хем", но и там не се задържа дълго.