Рядко се случва "Левски" и ЦСКА-София да са в една "тоналност". Това е факт днес - на 63-тия рожден ден на бизнесмена Васил Божков. И двата клуба честитят празника му със съобщения на сайтовете си.

В началото на тази година Божков стана собственик на "Левски", макар и тогава официално да се твърдеше, че не е точно той.

В миналото един от най-богатите българи оглавяваше ЦСКА. Наскоро пък букмейкърската компания efbet, която се свързва с бизнесмена, стана спонсор на първенството, като Първа лига дори прие името й - еfbet Лига.

Ето какво гласи честитката на "Левски":

"Честит празник!

Днес собственикът на „Левски“ Васил Божков празнува своя 63-ти рожден ден. Един от най-успешните български бизнесмени и предприемачи завършва Националната математическа гимназия в София. Има две висши образования – специалност „Приложна математика“ в Софийския университет и „Икономика на труда“ в УНСС.

Известен е с интереса си към изкуството и антиките, като през 2004 г. създава фондация „Тракия“ с официална цел „организиране и подпомагане издирването и опазването на културните ценности, част от българското и световното културно-историческо наследство“.

Като част от дългогодишната си политика в подкрепа на спорта пък в средата на февруари 2019 г. г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него, започна необходимото оздравяване, управление, финансиране и дългосрочно развитие на „Левски“, като безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол.

Ръководството, служителите и футболистите на ПФК „Левски“ честитят празника на г-н Божков и му пожелават здраве, успехи във всички започнати начинания и бъдещи щастливи мигове, които да му носи любимият ни клуб."

А ето и тази от "Българска армия":

"Честит рожден ден на Васил Божков 

Армейци,

днес бившият собственик на ЦСКА Васил Божков празнува своя 63-и рожден ден.

Той управлява и инвестира в клубa от 1999 до 2006 година. За периода ЦСКА печели два пъти титлата (2003 и 2005 г), както и Купата и Суперкупата на България през 2006 г.

Пожелаваме му здраве, късмет и дълголетие!"