"Левски" победи "Ботев" (Пловдив) с 3:1 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от третия кръг на efbet Лига. Двубоят предложи открит футбол, много положения и пред двете врати и красиви попадения.

Давиде Мариани потвърди отличната си форма от началото на сезона с майсторско изпълнение отдалеч в 10-ата минута. В 45-ата Кардосо изравни - и той с шут извън наказателното поле.

В 51-ата Мариани върна аванса на домакините от пряк свободен удар. 

Десетина минути преди края защитникът Иван Горанов реши всичко с трети гол.

"Ботев" игра много силно през първото полувреме, когато създаде и повече ситуации за гол от своя противник. След почивката обаче "Левски" настъпи и логично взе трите точки.

Това бе първи домакински мач в шампионата за "сините", така публиката на тима за първи път приветства Петър Хубчев у дома.

След тежката загуба в Ларнака преди дни "Левски" имаше шанса да поведе чрез Мариани (с помощта и на рикошет) пред доста публика на "Герена". Това не стресна "канарчетата", които заредиха опасности.

Малко след това Тейлон имаше шанса да изравни, но не уцели вратата от чиста позиция. В 36-ата отново Тейлон изтърва този път да засече топката след центриране на Кардосо. "Левски" отвръщаше с опасни изстрели на Паулиньо и Давиде Мариани.

В 45-ата "жълто-черните" ликуваха след изстрела на Кардосо от около 20 метра.

След почивката "Левски" промени облика си и това бързо донесе резултат, макар и пак благодарение на индивидуалната класа на Мариани.

"Ботев" рухна - може би най-вече физически, а "сините" се възползваха от това. Станислав Иванов (на два пъти) и Станислав Костов не сполучиха пред гола. Топката разтърси гредата след удар на Костов.

В 80-ата Горанов се превърна в изненадващ голмайстор след неубедителна намеса на вратаря Георги Аргилашки, който до момента се представяше много добре.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на Васил Методиев-Шпайдела.

В късния мач и последен от третия кръг "Лудогорец" много трудно надви у дома си "Витоша" (Бистрица) с 2:0. Головете реализираха Якуб Шверчок в 79-ата и Джоди Лукоки в 90-ата.

Вратарят на гостите Николай Георгиев спаси много. Преди почивката играта бе по-равностойна, но след това се игра само пред рамката на "тигрите".