"Левски" отпадна безславно от Лига Европа след втора тежка загуба от АЕК (Ларнака) - 0:4 на стадион "Георги Аспарухов", който отново беше почти празен заради наказание от УЕФА.

Още главоболия за "Левски" - контузията на Тиам може да се окаже тежка.

Общият резултат е смущаващ - 0:7. А "Герена" може би за добро беше без публика, тъй като феновете на "сините" щяха да изживеят по-тежко крушението като преки свидетели. Имаше само около 300 деца, които не спряха да подкрепят любимия си отбор и това е може би единствената добра новина тази вечер.

Карето голове е на сметката на македонеца Иван Тричковски - в 8-ата от дузпа, 29-ата, 75-ата и 82-ата.

Двубоят започна кошмарно за домакините, каквато и да било интрига приключи рано. Хали Тиам получи травма още в първите секунди. Смяната му бе извършена по-късно, но ако контузията е сериозна, това ще е още един удар за "Левски".

А както и в Ларнака преди седмица, всичко можеше да започне и протече различно. В 3-тата новото попълнение Найджъл Робърта шутира отблизо в края на добра акция, но вратарят на гостите спаси, пък и ударът не го затрудни особено.

Малко след това Мартин Райнов направи дузпа и Тричковски постави началото на голеадата си. Вторият му гол бе много красив. А до края срещата се доиграваше.

При 0:2 Станислав Костов отправи два опасни удара, а Тричковски можеше да оформи хеттрика си още до почивката.

През втората част гардът на "Левски" падна и АЕК доминираше изцяло. Резултатът красноречив и заслужен. "Левски" изравни най-тежката си домакинска загуба в Европа.

И се видя, че без Давиде Мариани "сините" изпитват големи трудности в атака. Спешно трябва да се търси негов заместник. А в следващия кръг АЕК ще срещне белгийския "Гент", отстранил с общ резултат 7:5 румънския "Виторул".