„ИZчистване“ – под това име Клуб Z стартира кампанията си за заличаване на оскърбителните графити по стените и насърчаване на уличното изкуство. С инициативата си искаме да привлечем общественото внимание към проблема с грозните, цинични, заплашителни и дори опасни графити, които като някаква зараза са плъзнали в градовете ни.

А има ли по-добър начин да разберем какви са мащабите на проблема от това да го покажем? За това можете да ни помогнете вие:

От днес до 29 август 2019 г. снимайте най-отвратителните, отблъскващи, цинични, мръсни и грозни графити, които виждате в своя град. Изпратете ни ги на имейл: clubz@clubz.bg и участвайте в конкурса ни за наградите на Издателството за българска литература „Лексикон“ и списание „Клуб Z“.

Снимките ви ще бъдат оценени от компетентно жури от фоторепортери и журналисти, като "най-ужасната" от тях ще отличим с първа награда: две книги на една от най-продаваните съвременни български писателки Здравка Евтимова.

Просто направете хубав кадър на нещо грозно и ще ви включим в надпреварата за „Добрата страна на нещата“ и „За теб, за мен“.

Но това, разбира се, не е всичко – втората най-добра снимка ще оценим с тримесечен абонамент за списание „Клуб Z“.

Има и още нещо важно, пишете ни къде точно сте направили снимките на обидните драсканици по стените, за да може вашият кмет да разбере също. А един ден заедно да иZчистим всички тези неща:

Без думи.
Това е пример, в който уличното изкуство се е опитало да помогне - пречупеният кръст се е превърнал в пеперуда. Но за съжаление не успява да направи тази фасада по-красива.
Нима наистина някой си мисли, че този надпис...
...е с нещо по-добър от това?
Без думи.

Успех!