„Като във война сме!“ Това заяви кметът на баварското градче Карлскрон Щефан Кумпф пред немската преса. В сряда вечерта на улицата бе открит в безпомощно състояние 18-годишен ученик. Наръган е многократно с нож в областта на корема и е загубил много кръв. Момчето е откарано с хеликоптер в най-близката болница и лекарите се борят часове наред за живота му, но без успех. В четвъртък ученикът почина. Става дума за българин, който живеел със семейството си в Карлскрон.

Смъртта му предизвика истински шок в града.

„Несигурността сред населението е огромна. Пращат си съобщения по социалните мрежи, предупреждавайки се да не излизат от домовете си“, обясни кметът.

Пред местната детска градина днес се събраха разтревожени майки, които искат полицейска охрана. В Карлскрон живеят само 4700 души и досега там не е ставало такова тежко престъпление.

Полицията издирва извършителите на убийството. Недалеч от мястото, на което е намерен българинът, откриха и нож. Вероятно с него е извършено престъплението. Засега не е ясно при какви обстоятелства се е стигнало до убийството.

„Имаме нужда от преводачи, за да разпитаме всички познати на жертвата и това отнема време“, обясниха полицаи.