Казусът с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, сред които - и клубната емблема, приключи. Фенската организация "Ред енимълс", собственик на която е Искра Григорова, главен счетоводител на Гриша Ганчев, придоби заложените марки на "червените", за които още миналата година бяха преведени 8 милиона лева от Ганчев и неговия бизнес партньор на "Българска армия" Юлиян Инджов.

Софийски градски съд е постановил следното с решение от 30 септември, пише "Топ спорт":

 

"Постановление за възлагане от 30.09.2019

ВЪЗЛАГА върху "РЕД ЕНИМЪЛС" ЕООД със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. "Лъчезар Станчев" № 3, ет. 15, собствеността върху вещите и имуществените права като цяло, съставляващи масата на несъстоятелността на "Професионален футболен клуб ЦСКА" АД.

Постановлението подлежи на обжалване от участвалите в търга и от длъжника по реда на чл.717з, ал.3 от ТЗ, в седемдневен срок от съобщаването му, с частна жалба пред Апелативен съд - София".

Реалното получаване на активите се забави с година заради съдебно дело за имот край морето - той също е сред активите на ПФК ЦСКА АД.

"Ред енимълс" участва в търга покрай фалита на старото дружество и го спечели с офертата от 8 милиона лева. Тогава организацията беше представлявана от лидера на сектор Г Иван Велчев-Кюстендилеца. През миналата година "Ред енимълс" бе прехвърлена на Искра Григорова.

Така ЦСКА-София реално притежава марките на ЦСКА и вече може да ги използва законно. Алтернативният ЦСКА 1948, който е напът влезе в елитната ни Лига, също играе с емблема, много наподобяваща на оригиналната, но най-вероятно ще се принуди да прекрати това.