Стойчо Младенов изведе "Кайсар" до спечелване на купата на Казахстан. На финала на националния турнир тимът на българския треньор и неговите асистенти Анатоли Нанков и Тодор Янчев надви с 2:1 след продължения "Атирау" - бившият отбор на Младенов.

Клубът от Кизилорда спечели трофея за втори път в историята си след 1998 г. И си заслужи участие в турнира Лига Европа през лятото на 2020 г.

"Атирау" беше много близо до успеха, след като поведе в 67-ата минута с попадение на Пьотр Гжелчак, а три минути по-късно съперникът остана с човек по-малко на терена заради червен картон на Ашкат Тагиберген.

Въпреки това "Кайсар" успя да изравни минута преди края на редовното време с гол на резервата Игор Зенкович, а в началото на продълженията и "Атирау" остана с 10 души заради червен картон на Жак Нвжем.

Мачът отиваше към дузпи, но Думан Нарзилдаев вкара победния гол във втората минута на добавеното време на продълженията, за да донесе триумфа на Младенов и компания.

Помощници на бившия футболст и треньор на ЦСКА са Анатоли Нанков и Тодор Янчев. Това е първи голям успех на българи в Казахстан, откакто Станимир Стоилов напусна "Астана".