"Ливърпул" загуби първи точки от началото на сезона - 1:1 срещу "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд" от 9-ия кръг на Висшата лига. Но все пак остана непобеден, след като Адам Лалана изравни в 85-ата минута след гола на Маркъс Рашфорд преди почивката.

Все пак "червените" от "Анфийлд" са убедителни лидери в шампионата с шест точки аванс пред "Манчестър Сити", който вчера спечели с 2:0 на терена на "Кристъл Палас".

"Ливърпул" игра без Мохамед Салах, а обявеният за сигурен отсъстващ поради контузия Давид де Хеа пази вратата на "Юнайтед".

В 36-ата минута Маркъс Рашфорд отбеляза гол, който ще продължи да се коментира дълго, както и намесата на ВАР в ситуацията. Малко преди английският национал да отбележи след пробив и пас на Даниел Джеймс, Дивок Ориги от тима на гостите беше фаулиран в центъра на терена, но съдията Мартин Аткинсън си замълча.

А в минутите преди това "Ливърпул" започна да застрашава вратата на домакините - най-вече чрез Роберто Фирмино.

До гола на Рашфорд нямаше чисти голови положения, а най-вече надлъгване. Малко преди почивката отново имаше преглед на ВАР и отново решението бе в ущърб на еврошампиона, но този път справедливо - Садио Мане игра с ръка, преди да вкара топката зад Давид де Хеа.

През втората част "Ливърпул" повече владееше топката, но без да застрашава сериозно Де Хеа - личеше отсъствието на Мохамед Салах. В същото време контрите на "червените дяволи" носеха опасност, но домакините не показаха зрялост в последната фаза.

В 85-ата минута резервата Адам Лалана изравни при една от малкото грешки в защитата на "Юнайтед". А в последните минути "Ливърпул" пропусна пълен обрат - топката мина много близо до лявата греда на Де Хеа при удар на Окслейд-Чембърлейн.

Резултатът е справедлив. Серията на "Ливърпул" от 17 поредни победи (с миналия сезон) приключи, но лидерът едва ли е недоволен от точката, постигната в края на срещата. И отново се поставя въпросът за ефикасността на ВАР.