Георги Дерменджиев е новият национален селекционер на България. Тов съобщи за бТВ Йордан Лечков. Красимир Балъков подаде оставка след тежката загуба от Англия с 0:6 и расисткия скандал, който предизвика трусове в БФС.

В момента се водят финални преговори, но съвсем скоро Дерменджиев ще бъде официално обявен за селекционер на "лъвовете". За последно 64-годишният специалист бе начело на "Левски". Той бе уволнен в края на април, а мястото му беше заето от Петър Хубчев. Дерменджиев е трикратен шампион като старши треньор на "Лудогорец".

 
"Говорих с Йордан Лечков. Съгласих се да поема националния отбор на България. Остава само да изясним няколко неща. Очаквам това да се случи днес или утре. Като цяло почти всичко е уточнено", каза той през gong.bg.

Дебютът му като национален селекционер ще бъде в средата на ноември, когато ще има приятелски мач с Хаити.

На 17 ноември в последен мач от евроквалификациите България е домакин на Чехия. Националният ни тим вече няма шансове за класиране за Евро 2020 през квалификациите, но стана ясно, че ще бори за място на шампионата на плейофите на Лига Европа през март.

Дерменджиев ще бъде третият селекционер на националите в тези квалификации - това не се бе случвало досега. Хубчев започна, а Балъков го замени за кратко.