"В нивите правиш магистрала, правиш жп линии, правиш газопроводи, а едни само бърборят в София. Да го виждат и на жълтите павета какво се прави. Защото после не се вижда и мислят, че е лесно, че се рисува с боички".

Това каза премиерът Бойко Борисов в Кнежа, където извърши проверка на напредъка на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД.

Той не уточни кого точно има предвид под "едни".

Докато се разхождаше, премиерът попадна на работници от Италия. И веднага се заговори с тях на родния им език.

"Бонджорно, чао, бене", каза Борисов.

И не пропусна да каже "Аривидерчи" на тръгване.

"Как е Вучич, да го цунеш специално".

С тези думи Борисов се обърна към сръбския министър... И специално поиска да се снимат заедно, за да се прати снимката на сръбския президент Алескандър Вучич, който не вярвал, че газопроводът ще стане.

Борисов обясни, че това всъщност е "Южен поток", но "с 1 млрд. по-евтин". Но сега се прави от "американци, италианци, саудитци, международен консорциум.

"24 вагона на ден докарват тръби тук и над 60-70 тира. Огромен строеж, огромно съоръжение – 1 милиард и 200 милиона долара, 1 милиард по-евтин от "Южен поток". Сега процедурите се изиграха, спечели я "Аркад". Виждате консорциумът колко е голям: италианци, руснаци и в момента се работят 10 лота. Докато сега сме тук, не спират, защото искаме да стараем готови едновременно със сърбите. България вложи около половин милиард лева за интерконектора с Гърция, за да може до 5 милиарда кубически метра газ и втечнен газ да вкарваме в газопроводи в сегашния, и в новия – това е диверсификация", обясни Борисов.