Внукът на британската кралица принц Хари за първи път призна, че има напрежение между него и по-големия му брат принц Уилям, като каза, че двамата "следват различни пътища", съобщава Си Ен Ен.

Хари направи забележката в интервю за ITV пред Том Брадби, което е било записано по време на обиколката му заедно с Меган Маркъл и малкия им син в Африка. Интервюто беше част от едночасов документален филм, излъчен по телевизията в неделя.

На въпрос на Брадби дали има нещо вярно в писанията, че има разрив между Хари и Уилям, принцът отговори: "Част от тази роля, част от тази работа, това семейство, което е под такъв натиск, такива неща неизбежно се случват. Но ние сме братя. Винаги ще бъдем братя."

"Със сигурност в момента вървим по различни пътища, но той винаги може да разчита на мен, така както аз знам, че мога да разчитам на него. Не се виждаме толкова често колкото преди, защото сме много заети... Но братята имат и добри, и лоши дни", добави Хари.

От известно време таблоидите упорито пишат за разрив между двамата, като по-често става дума за обтегнати отношения между двете им съпруги Меган Маркъл и Кейт Мидълтън.

Смята се, че за това Хари и Меган се преместиха от двореца Кенсингтън през май. Според източници на Си Ен Ен причината обаче била по-скоро в желанието на Хари за по-голяма самостоятелност, а Уилям имал нужда от собствен екип, с който да се подготвя за времето, когато баща им, престолонаследникът принц Чарлз, стане крал.

Малко по-рано стана ясно, че херцозите на Съсекс ще си вземат почивка от кралските задължения в края на годината и ще разделят времето си между САЩ и Великобритания. Това съобщи за Си Ен Ен източник от Бъкингамския дворец.

Двойката ще се отдаде на семейния си живот - вероятно в средата на ноември, след като приключи с насрочените вече светски ангажименти. Не е ясно за колко време ще е това оттегляне.

В интервюто пред ITV има и няколко въпроса към Меган, като тя признава, че е имала труден период след раждането на сина си.

На въпрос как това се е отразило на физическото и психическото ѝ здраве, тя развълнувано отговаря:

"Благодаря, че питате. Не много хора ме питаха дали съм добре."

А на уточнението дали това означава, че не се е чувствала добре и че наистина е имало "борба", Маркъл казва само "Да".

Преди седмици Хари и Меган поведоха война с таблоидите, като принцът заведе няколко дела.