„Един кмет може да направи чудеса за туризма в София, ако има добри отношения с браншовите организации.“

Това заяви гражданският кандидат за кмет на столицата Мая Манолова днес на среща с представители на туристическия сектор.

От бранша поискаха по-добро информационно обслужване, по-добро присъствие в Airbnb и в други популярни туристически платформи, да има повече двуезични информационни табели, повече информация за трафика в града и организиране на предварителен календар за събитията, който да е публично достъпен.

Гражданският кандидат представи своите идеи за развитието на културата и туризма в столицата.

Манолова подчерта, че един от най-големите проблеми на София в културен аспект са недостатъчното популяризиране на културните събития в града, както и липса на идеи за използване на артистичния и културен потенциал на столицата.

„Предлагам подобряване и последващо развитие на културния и фестивален календар на София и развитие на общинския фонд „Култура“ за стимулиране на създаването на стойностни творби в областта на различните изкуства“, заяви Манолова.

Тя допълни, че има огромен потенциал в минералните бани в Банкя, „Овча купел“, Горна баня и най-вече – в Централната минерална баня.

„Смятам, че те ще бъдат по-сериозна туристическа атракция, ако останат бани, а не се превърнат в музеи“, обясни гражданският кандидат.

Манолова подчерта също, че планината Витоша трябва да стане по-достъпна за столичани.

„Ще върнем достъпа до Витоша с лифтове и с автобуси, ще направим отново планината място за спорт на децата. Предвиждам със спортните клубове, с туристическите клубове да направим проект как я връщаме като място за спорт, възстановяваме занемарените влекове, възстановяваме ученическите писти“, обобщи тя идеите си.

Повече за Витоша - във видеото.

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ