Футболните национали паднаха и в дебюта на новия селекционер Георги Дерменджиев - 0:1 срещу Парагвай в приятелски мач на стадион "Васил Левски".

Пред по-малко от 1000 зрители "лъвовете" направиха пореден блед мач. Голямата звезда на южноамериканския тим Мигел Алмирон (футболист на "Нюкасъл") реализира в 60-ата минута. Той се отличаваше над всички останали на терена.

Георги Дерменджиев и асистенът му Неделчо Матушев.

В стартовия си състав Дерменджиев се довери на дебютант - вратаря на "Славия" Георги Георгиев. Той имаше няколко отлични спасявания. Така бе записан 12-и пореден мач без победа - за повече от година.

Бившият треньор на "Лудогорец" и "Левски" заложи на дефанзивен стил с идеи за контраатаки, но и този подход не се увенча с успех, пък макар и частичен. Отборът и в защита не се представи добре, а в атака направи твърде малко.

Парагвай създаде по-чисти положения. Преди почивката вратарят на гостите се намеси само в 33-тата минута, когато пресече опасност при акция на Марселиньо. Георгиев имаше доста повече работа.

След почивката България изглеждаше по-добре - с повече желание, активност и острота. Но без класа и ефективност. В игра влязоха Кирил Десподов и Божидар Краев, които раздвижиха действията на "лъвовете" напред.

Голът на Алмирон падна с удар от 20-ина метра. Веднага след това се откри добра възможност пред Ивелин Попов. 

До края имаше още няколко опасности и пред двете врати. Божидар Краев можеше да изравни в 90-ата мин., но не сполучи.

В неделя "трикольорите" ще изиграят последния си мач за годината - заключителната евроквалификация срещу Чехия. Двубоят в София е без значение за нашия състав и ще бъде пред празни трибуни заради наказание от УЕФА. 

Но тази вечер и без забрана бяха тъжно празни.