Работя от почти 40 години. Никога, нито веднъж не съм "вземал болничен". Нямам никаква представа как изглежда подобен документ и как се "взема".

Цялата работа не е ли въпрос на доверие между работодател и работник? Болен си - обаждаш се. Всички съчувстват и вършат и твоята работа. А ти си благодарен за това и се връщаш на линия в първия възможен момент. Това го знам и от страната на работника, и от страната на работодателя, бил съм и двете горе-долу равно количество години.

А ако няма доверие, каквато и бюрокрация да направиш, колкото и милиция да мобилизираш - ще има измами.

Чини ми се, че тук някъде е скрит отговорът за това какъв "капитализъм" изградиха питекантропите.

Сори, ако настъпвам някого по доктрината...

Тъй като съм много благодарен на ГЕРБ, че са десни, консервативни и ме пазят от комунистите, позволявам си да им предложа челен международен консервативен опит.

Преди вече 15-ина години Сапармурат Туркменбаши Великолепни с указ отмени пенсиите като такива. Обосновката: "В традицията на гордия туркменски народ не виждаме наклонност към просене на милостиня от държавата. Пенсиите са съветско извращение, грубо погазващо нашите традиции. Гордият туркменски народ от хилядолетия се е грижил сам за своите възрастни родители!"

После забрани и съвременното медицинско образование, защото книгите на Авицена (туркмен, разбира се) са предостатъчни за бъдещите лекари. Забрани и хуманитарните дисциплини, защото всичко, което трябва да се знае по въпроса, се съдържа в неговата книга Рухнама.

Така действат истинските антикомунисти, консерватори и десни. Само че по някое време ще трябва парламентът да гласува официална титла на Бойко: "Борисов Великолепни, Баща на Българите".

Колко му е...

Коментарът е от две публикации в профила на Евгений Дайнов във фейсбук. Заглавието е на редакцията