За пореден път аналогови хора искат да спрат навлизането на модерни услуги. Явно невъзможността да упражняват тотален контрол върху всичко ги докарва до истерия...

За да съм мил и конструктивен, ето още няколко предложения, които спешно може да се приемат:

- Да се забранят електронните разплащания. Всичко да става само с ръчно написани платежни документи.

- Да се забранят електронните магазини. Всичките. Който иска да си купи нещо - у Мола. Даже и приложение за телефон да иска да си купи, пак да тича на мол.

- Да се забрани разпространението на телевизии по интернет. Прекалено свободно е. Който иска да гледа Хекимян - да ходи на НДК-то на площада и да присъства на живо.

- Да се забранят коментарите по социалните мрежи. Хайде да ви видим, който иска да коментира, да отиде в Пето Районно и там да коментира...

Струва ви се смешно? Е, те започнаха първи... :D

Неразбирането как светът се развива, опитът прогресът да се спре за по-пълен контрол, желанието със законови инициативи да се решават икономически задачи... Това не е стабилност. А застой.

Харесвам десните политики. Толкова са десни, колкото и политики.

Но има и страничен елемент. Нали имаше слух, че Валери Симеонов има хотели. Т.е. една подобна промяна в законите ще го облагодетелства директно. Това не е ли конфликт на интереси? Добре, че ще имаме нов шеф на КПКОНПИ, ще може да започне с летящ старт.

Пак се размечтах :).

 

Публикуваме позицията на Любомир Аламанов от профила му във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.