Американските власти съобшиха тази сутрин, че заподозреният за стрелбата  база на САЩ в Пенсакола, Флорида, е саудитски гражданин, бучавал се като пилот и властите разследват дали нападението е свързано с тероризъм, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Припомняме, че вчера стрелец откри огън в сграда на военноморските сили. При нападението загинаха четирима души, включително нападателят и има множество ранени. Стрелбата е втора в база на американските военноморски сили тази седмица.

Нападателят бе убит от специалните части на американската армия. 

Междувременно института СИТЕ, който е специализиран в следенето на джихадистката активност онлай, съобщи, че заподозреният е публикувал преди атаката враждебни към САЩ послания.

"Аз съм против злото и Америка като цяло се превърна в Нация на злото. Не съм срещу вас просто защото сте американци, не ви мразя заради вашите свободи, мразя ви, защото всеки ден вие подкрепяте, финансирате и извършвате престъпления не само срещу мюсюлманите, но и срещу човечеството", е написал в Туитър нападателят, идентифициран като Мохамед аш Шамрани.

Същевременно телевизия Фокс нюз съобщи, че шестима поданици на Саудитска Арабия са били арестувани след стрелбата в базата, предаде ТАСС. Те са били задържани в района на базата и сега са разпитвани.