Две са децата в реанимацията на болница "Св. Анна" в София, които са с черепно-мозъчна травма. Само едното е пострадало при инцидента с кола на НСО.

Вчера вечерта бе съобщено за едно пострадало дете - момче на 14 години. Тази сутрин излезе информация за второ дете от същия инцидент, която впоследствие бе отречена. В реанимацията на болницата се намират и двете деца, но момичето е пострадало при друг инцидент, уточниха от МВР. Вторият инцидент, при който е пострадало момичето, е станал на бул. "Асен Йорданов" около 15 часа.

И двете деца, на 14 години - момиче и момче, и се намират в реанимацията под наблюдение заради черепно-мозъчна травма.

Състоянието на момчето е по-тежко, въпреки че в момента е стабилизирано и подлежи на лечение.

Момчето е с черепно-мозъчна лицева травма и счупена лява ръка. Освен това има гръдно-коремна травма с контузия на бял дроб и състоянието му е тежко.

Докторите от "Св. Анна" се намират в контакт с колегите от "Пирогов", които са лидерите в лечението на детски травматизъм.

Направени са всички изследвания на децата. На момчето предстои операция, тъй като е с избити зъби и счупен нос. Детето е и с мозъчен оток. Наблюдава се от хирурзи - коремен, гръден, тъй като травмите там могат да отключат усложнение.

От НСО увериха, че ако бъде доказана вина на техния служител, той ще си понесе всички последици.

Знае се, че в автомобила не е имало пътници. Инцидентът е станал на пътното платно. По непотвърдена информация една от разследващите причини е неправилно пресичане.

От МВР уточняват, че тестовете и на двамата шофьори от двата инцидента са отрицателни за алкохол и упойващи вещества.