ЦСКА-София разби "Дунав" (Русе) с 4:0 в мач от последния есенен кръг на efbet Лига - 20-ият. "Червените" съкратиха изоставането си от "Левски" на три точки и на 1 от "Локомотив" (Пловдив) преди неделния им сблъсък на "Лаута".

Тимът на треньора Милош Крушчич, който след срещата заяви, че не се притеснява за поста си въпреки ширещите се слухове, че скоро ще бъде сменен, е на 8 т. от "Лудогорец". Лидерът, също утре, гостува на "Славия".

Пред традиционно малко публика на ст. "Българска армия" ЦСКА-София имаше превъзходство срещу закъсалия финансово русенски тим. Срещата започна със закъснение заради проблем с осветлението на стадиона. И с минута мълчание в памет на починалия бивш футболист на ЦСКА Пламен Янков.

Головете реализираха Тиаго (31-ата), Али Соу (59-ата), Греъм Кери (68-ата) и Рубен Пинто (73-тата). Соу направи много пропуски, някои от които фрапантни.

Ако нападателят беше реализирал дори половината от създадените положения, резултатът щеше да е поне 7:0.

Междувременно ЦСКА-София представи първото си зимно попълнение - това е Ахмед Ахмедов (горе), доскоро футболист на "Дунав". Нападателят е на 24 г., юноша е на "Черноморец" (Бургас).

Други резултати от 20-ия кръг: "Етър" - "Ботев" (Враца) 1:1 (в петък), "Берое" - "Царско село" 2:0, "Черно море" - "Арда" 1:1.