В края на трудна година кралица Елизабет Втора позира за снимки със сина си принц Чарлз, внука си принц Уилям и правнука си принц Джордж в послание за приемственост в британското кралско семейство, съобщи Ройтерс.

Четиримата са снимани как приготвят традиционен коледен пудинг. В центъра на вниманието на кралицата, принц Чарлз и принц Уилям е 6-годишният принц Джордж, който смесва продуктите в купа.

Четирите поколения от кралското семейство олицетворяват на какви хора помага благотворителната организация в полза на служещи и бивши членове на Британския кралски легион, чийто патрон е кралицата от 1952 г.

Семейната сцена показва и щастлива страна от живота на 93-годишната кралица Елизабет Втора в една трудна година. През нея съпругът ѝ принц Филип предизвика катастрофа, напрежение се появи между внуците ѝ принцовете Уилям и Хари, а вторият ѝ син принц Андрю предизвика възмущение заради връзките си с самоубилия се скандален американския финансист Джефри Епстийн и липсата на разкаяние. В петък 98-годишният принц Филип влезе в болница заради старо заболяване. 

Кралицата не промени програмата си за празниците и днес отиде на църква както обикновено. В рождественското утро се очаква кралското семейство да присъства на още една служба.

Без принц Хари, Мегън Маркъл и синът им Арчи ще мине традиционното коледно събиране, организирано от кралицата в имението Сандрингам. Канцеларията на принца потвърди, че той и семейството му ще бъдат в Канада за коледните празници, предаде Асошиейтед прес.

Представители на Бъкингамския дворец също потвърдиха, че семейството на принца е в Канада, но не дадоха повече подробности.

Преди да се омъжи за Хари, Мегън е живяла дълги години в Канада, където се снима в сериала "Костюмари".

Канадският премиер Джъстин Трюдо приветства семейството с публикация в туитър.

"Принц Хари, Мегън, Арчи, всички ние ви пожелаваме спокоен и приятен престой в Канада", написа той. "Тук сте сред приятели и винаги сте добре дошли", добави Трюдо.

Съпружеската двойка обяви преди време, че си взема почивка от кралските задължения. Хари беше казал, че той и брат му принц Уилям в момента вървят по различни пътища.

Внукът на кралицата освен това беше изразил недоволство, че медиите отразявали прекалено натрапчиво живота на младото му семейство.